معرفی مزایا و معایب انواع گلدان: همه ی ما زمانی که قصد خرید یک گیاه مناسب برای محیط خود را داریم، مطالب و منابع مختلفی را بررسی می کنیم تا گیاه از نظر نور، آبیاری و … مناسب محیط ما باشد ولی در انتخاب گلدان سخت گیری کم تری به خرج می دهیم و معیار ما معمولا زیبایی گلدان است که البته معیار مهمی محسوب می شود اما کافی نیست!
انتخاب گلدان به اندازه و نوع گیاه و میزان احتیاج آبیاری گیاه بستگی دارد و باید سعی شود بهترین نوع گلدان را برای گیاه انتخاب کرد. در این مطلب قصد داریم تا شما را با مزایا و معایب جنس های مختلف گلدان آشنا کنیم.
گلدان های سفالی :
حس وحال طبعیت بیشتر در آن ها جاری ست. حس و حالی که یک گلدان سفالی میتواند به خانه و حیاط ما بدهد از گلدانهای پلاستیکی بسیار بیشتر است. تقریبا برای کاشت هر نوع گلی مناسب هستند و تهیه آنها نیز راحت می باشد.این نوع گدان ها معمولا از خاک رس تولید شده و دارای رنگ های گرمی هستند.
مزایای گلدان سفالی:
به دلیل سنگینی و مقاومتشان در برابر باد، برای فضای بیرون مناسب تر بوده و بدلیل اینکه منافذ بیشتری دارند به همین خاطر آب را زودتر از دست میدهند این نکته هم مفید است هم مضر! همین مسئله باعث میشود که چندان با مشکل غرقابی مسئله نداشته باشد و همین مساله باعث میشود که پوسیدگی ریشه در این نوع گلدان را نداشته باشیم ولی از طرفی دفعات آبیاری بیشتری مورد نیاز است.
قیمت مناسب این گلدان ها نیز یکی دیگر از مزایای آن محسوب می شود.
معایب گلدان سفالی :
از عمده ترین مشکلات گلدان های سفالی مقاومت آن ها در سرماهای شدید است. نکته ی دیگر این است که به همان دلیل که امکان غرقابی شدن این جنس گلدان وجود ندارد، اهمیت مراقبت از گیاه به دلیل کم شدن رطوبت و خشکی بیشتر می شود.
لازم به ذکر است در مناطق گرمسیری به دلیل تعرق زیاد سفال ، املاح آب در دیواره های گلدان باقی می ماند و باعث شوری خاک گلدان می شود که این امر می تواند به گیاه شما صدمه بزند.
به صورت کلی
گیاهانی مناسب این نوع گلدانها هستند که به رطوبت ماندگار خاک نیاز ندارند مثلاً کاکتوسها و سایر گیاهان با برگهای آبدار، گیاهان گوشتی و سایر گیاهان مشابه . این نوع گیاهان را میتوان در گلدان سفالی کاشت.
گلدان های فلزی :
گلدان های فلزی که در رنگ های شاد و متنوعی عرضه می شوند این روز ها سهم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص داده اند. عموما جنس آن ها از مس ، روی و … است.
مزایای گلدان فلزی :
بالاترین مزیت استفاده از گلدان های فلزی این است که می توانید روی ماندگاری طولانی آن ها حساب ویژه ای باز کنید.
اگر از دوست داران محیط زیست هستید با خیال راحت می توانید از این گلدان ها استفاده کنید چرا که قابل بازیافتند.
مدل های متنوع و متفاوتی دارند و رنگ های آن ها منحصر به فرد است.
معایب گلدان فلزی :
بدلیل جنس فلزی این گلدان ها، گرمای بیشتری جذب آن ها شده و در نتیجه، این امر می تواند به ریشه ی گیاه آسیب بزند.در واقع گلدان های فلزی در برابر گرما و سرما سریع گرم و سرد میشوند. همچنین اگر در رنگ آمیزی و یا جنس فلز از مواد مرغوبی استفاده نشده باشد احتمال پوسیدگی و از بین رفتن گلدان زیاد است. بعضی از کودها ممکن است فلز را از بین ببرند یا حتی ترکیب بعضی از کودها با ترکیبات داخلی فلزی باعث کاهش تأثیرگذاری کود شود.
به صورت کلی:
این گلدانها بیشتر از جنبه چیدمان و دکوراسیون مورد توجه قرار میگیرند.
گلدانهای پلاستیکی :
اگر شما هم مثل ما دوست دار محیط زیست باشید این خبر که گلدان های پلاستیکی جزو متداول ترین گلدان های موجود در بازار است، برایتان ناخوشایند است. شاید به این دلیل که رنگ و اندازه و شکل های بسیار متنوعی دارند و مهمتر از همه قیمت شان واقعا مناسب است.
مزایای گلدان پلاستیکی :
گلدان های پلاستیکی به نسبت عمر زیادی دارند و سرما منجر به یخ زدگی آن ها نمی شود. معمولا فراوان هستند و قیمت کمی دارند. به دلیل وزن سبکشان و همچنین ماندگاری آن ها می توان گفت گلدان های پلاستیکی یک گزینه ی خوب برای نگهداری از گیاهان خانگی هستند.
معایب گلدان پلاستیکی :
رنگ غالب این گلدانها مشکی است و در روزهای گرم این رنگ گرمای زیادی به خود جذب میکند و امکان آسیب رسیدن بهِ ریشه گیاه به دلیل بالا رفتن دما وجود دارد این گلدانها بعد چند سال پوسیده میشوند و امکان شکستن آنها وجود دارد.
به صورت کلی:
تنوع بالا، وزن سبک و قیمت مناسبی دارند اما گزینه ی دوستداران محیط زیست نیستند.
گلدان های چوبی :
ترکیب گیاه و گلدان چوبی بازتاب طبیعت است.گلدان های چوبی که معمولا هنر دست هستند دارای جذابیت منحصر به فردی می باشند. کاملا طبیعی هستند و ترکیبشان با گل جلوه ی زیباتری را خلق می کند.
مزایای گلدان چوبی :
گلدان های چوبی اشکال منحصر به فردی دارند و رنگ پذیر بودن چوب، طیف وسیع و متنوعی از این جنس گلدان ها را ایجاد کرده است. گلدانهای چوبی از خطر گرم شدن ریشه های گیاه به علت تابش نور خورشید به میزان قابل توجهی جلوگیری می کند.
معایب گلدان چوبی :
عمده ترین مشکل این جنس گلدان این است که چوب به مرور زمان در اثر رطوبت میپوسد.
گلدان های سرامیکی :
مزایای گلدان سرامیکی :
این گلدانها بسیار زیبا و برای قرار گرفتن روی تراس، پاسیو یا جاهایی که دید زیادی دارد، بسیار جالب خواهند بود. بهدلیل نداشتن منفذ، برخلاف گلدانهای سفالی به سرعت رطوبت را از دست نمیدهند.
معایب گلدانی سرامیکی :
گلدانهای سرامیکی مانند سفال راحت می شکنند و به همان سنگینی هستند. درصورتی که داخل آنها براق نباشد، در جاهای سردسیر باید در سایه و در داخل خانه از آنها استفاده کرد.
گلدان های بتنی :
مزایـای گلدان بتنی :
گلدان های بتنی تا چند دهه عمر می کنند. آن ها در سبک ها و طراحی های کلاسیک عرضه می شوند.امروزه این گلدان ها طرفداران زیادی پیدا کرده اند و به همین دلیل طرح های متنوعی از آن ها تولید و عرضه می شود. دست پیشه نیز مفتخر است که طرح های مختلفی از این گلدان ها را تولید و ارائه میکند.
معایب گلدان بتنی :
گلدان های سیمانی سنگین و معمولا گران قیمت هستند. غالبا خاکستری رنگ هستند. در صورتی که اصولی ساخته نشده باشند احتمال ترک و شکستگی بعد از آبیاری وجود دارد.
مرسی از مقالتون،البته گلدون های پلاستیکی رنگبندی های متنوعی دارن
بله البته، منظور ما رنگ غالب این گلدان هاست